De term cloud, overal hoort en ziet u uitingen over cloud. Cloud is een brede verzamelnaam geworden voor allerlei (online) producten en diensten. Simpel gezegd is het werken in de cloud het opslaan en opvragen van gegevens, software en bestanden meestal op een andere plek dan uw eigen locatie. Van server tot applicatie alles is mogelijk. Maar is de cloud ook de juiste optie voor u? De cloud kan goedkoper en/of efficiënter zijn, maar het kan ook duurder zijn of niet bij een organisatie passen. 

Dit blijft in veel gevallen maatwerk. In de visie van OnnIT moet de cloud passen bij een organisatie, op werkniveau maar ook op het gebied van ICT. Samen met de organisatie en haar wensen en eisen wordt bepaald of een cloudoplossing past bij de organisatie. Dit doen wij op basis van interviews en metingen. Is er ook een aantrekkelijke vorm van de cloud voor u? OnnIT kan u hierin adviseren en begeleiden.
  

CLOUD AFNEMEN

Diensten en producten uit de cloud zijn op verschillende manieren af te nemen. De mogelijkheid is aanwezig om gebruik te maken van een maandelijks contract of jaarabonnement. Wanneer u per maand betaalt, dan wordt ook het daadwerkelijke bedrag in rekening gebracht. Op deze manier betaalt u nooit teveel voor uw software. Wanneer er wijzigingen zijn in de organisatie kunnen deze direct bij OnnIT worden doorgevoerd. Ook voor deze keuze geldt; wat past het beste bij uw organisatie?

Samen met OnnIT kunt u bepalen wat het beste bij de organisatie past en wat economisch gezien het meest gunstige model is. OnnIT biedt cloud diensten / licenties zowel op jaarlijkse als op maandelijkse basis aan.Mogelijkheden

Werken in de cloud kan op veel verschillende manieren. Traditioneel werden en worden infrastructuren vanaf de eigen locatie beheert door de organisatie zelf. Vandaag de dag kan gewerkt worden vanaf servers gehost van een datacenter van de fabrikanten, of u kunt werken met infrastructuur vanaf een datacenter van een (lokale)hoster. Ook kunt u gebruik te maken van de cloud in een zogenoemde hybride omgeving. Dan worden diensten gebruikt vanuit een datacenter, maar houdt u ook een gedeelte hiervan in de eigen infrastructuur.

Er worden ook steeds meer diensten aangeboden welke cloud gerelateerd zijn. Een in het oog springende daarvan is bijvoorbeeld de Desktop as a Service oplossing. Per medewerker of groep medewerkers kan dan bepaald worden welke applicaties beschikbaar worden gesteld en direct zichtbaar worden gemaakt. Andere oplossingen zijn bijvoorbeeld: Mobile device management, Cloudsecurity en CRM.

Welke mogelijkheid het beste bij uw past kan onderzocht worden. Uw omgeving is voor OnnIT uniek. Om te bepalen of een cloudoplossing ook bij u past adviseren wij u om met ons aan tafel te gaan voor een inventarisatie.

+31 (0)88 - 0101010licentiedesk@onnit.nl

×