Office en Exchange 2007 end of life

Microsoft heeft in een nieuwsbericht laten weten dat zij per 10 oktober 2017 gaan stoppen met de support en ondersteuning op de producten Office en Exchange versie 2007.  vanaf de datum van einde support , geen (security)updates door Microsoft beschikbaar zullen worden gesteld. Dit zijn verschillende soorten updates zoals bug fixes, maar ook belangrijke beveiligingsupdates. Het niet hebben van de juiste updates heeft in het verleden al meermaals geleid tot een ongewenste situatie zoals een datalek.

Wat kunt u doen?

Mocht u nu nog gebruik maken van Office 2007 en/of Exchange 2007 adviseren wij u actie te ondernemen voor 10 oktober 2017. OnnIT kan u daarbij assisteren. Wij kunnen niet alleen de software in de nieuwe versie leveren, maar wij kunnen ook op een onafhankelijke wijze met u meedenken over welke software het beste past bij uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om cloud te onderzoeken voor het gebruik van applicaties of de e-mail naar de cloud te brengen. Daarnaast is het ook een goed moment om alle software door te spreken middels een licentiepositie onderzoek. Door middel van een onderzoek naar uw software wordt direct inzichtelijk welke stap u het beste kunt nemen om de Office en/of de Exchange licenties te vervangen. Ook kan het een goed moment zijn om te starten met licentiebeheer. Allereerst zorgt licentiebeheer altijd voor een juist inzicht waarvan uw organisatie de rechten bezit en in het daadwerkelijke gebruik gebruikt, Verder zullen verassingen op versiegebied tot het verleden behoren. Dit realiseert een schaalbare en kosten efficiënte licentiepositie.

Mogen wij ook u assisteren met de overgang naar een nieuwe en veilige situatie? Bel met onze specialisten op 0880-101010 of vul het contactformulier op deze website in.