OnnIT versnelt digitale transformatie

Gemeente Buren, Buren, HP, Notebooks, Hardware, Software, Advies, Licenties, Notebook, Kantooautomatisering, Plan van Aanpak, SAM, Licentiebeheer, Licentiepositie

De 170 medewerkers van de gemeente Buren willen burgers en bedrijven elke dag de beste dienstverlening bieden. Om dat waar te maken, wil de Betuwse gemeente dichtbij de ruim 26.000 inwoners staan. Dat vraagt om digitale hulpmiddelen waarmee medewerkers makkelijker naar buiten gaan en locatieonafhankelijk kunnen werken. Om het project Digitaal Werken te ondersteunen, leverde IT-partner OnnIT de gemeente 170 HP EliteBook x360 laptops, inclusief een zorgeloze installatie en uitrol.

 

Door te faciliteren dat medewerkers overal kunnen werken, stimuleert de gemeente Buren de mobiliteit van medewerkers. Om de inwoners snel en goed te helpen, moeten de medewerkers locatieonafhankelijk kunnen werken. In dat geval is het wel belangrijk dat ze overal veilig toegang hebben tot alle applicaties en informatie. Om dat mogelijk te maken en de productiviteit te verbeteren, streeft de gemeente ernaar haar medewerkers de beste technologie te bieden.

 

Locatieonafhankelijk werken

De thin clients die gemeente gebruikte, waren niet geschikt voor de geplande digitale transformatie. Om de beste oplossing voor het gereserveerde budget te krijgen, deed de gemeente Buren geen specifieke uitvraag voor een type laptop. De behoefte aan mobiele devices, waarmee 170 medewerkers locatieonafhankelijk kunnen werken, was het vertrekpunt voor het selectieproces. Vanzelfsprekend waren er wel specifieke eisen aan de hardware. Zo moesten de laptops de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) van VMware ondersteunen en voorzien zijn 4G. Andere belangrijke criteria aan de leverancier waren de coördinatie en ondersteuning van de installatie en uitrol. Bovendien eiste de gemeente Buren een complete serviceovereenkomst die snelle reparatie of vervanging bij problemen waarborgt.

 

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

Op basis van het eisenpakket eisen selecteerde de gemeente Buren drie leveranciers. In dit traject stelde HP Gold Partner OnnIT de HP EliteBook x360 voor. Vanzelfsprekend werden deze laptops op maat geconfigureerd is. In eerste instantie bestond het idee bij de gemeente dat de HP-laptops niet binnen het gestelde budget paste. De medewerkers die het proefmodel testten, waren dan ook meteen heel enthousiast. Op aspecten zoals look & feel, functionaliteit en snelheid stak de HP-laptop duidelijk boven de rest uit. De HP EliteBook x360 die OnnIT aanbood, zat wat betreft kwaliteit en functionaliteit aan de bovengrens van het budget.

 

Betrouwbare IT-partner

Ook qua installatie en serviceovereenkomst sloot het aanbod van OnnIT naadloos aan bij de wensen van de gemeente. OnnIT ondersteunt de organisatie al vele jaren met licentiebeheer, -advies en -aankoop. Wendy Hinkenkemper, Inkoper ICT bij de gemeente Buren legt uit: “OnnIT kent onze organisatie en ons ICT-landschap. Bovendien zijn hun mensen zeer oplossingsgericht en ze denken graag mee. Als ICT-experts zijn ze goed op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en in staat om de vertaalslag naar onze organisatie te maken. Daarbij schromen ze niet om kritische vragen te stellen als wij een idee bij ze toetsen. OnnIT is voor ons geen leverancier maar een echte IT-partner.”

 

 

Plan van aanpak

De professionaliteit van OnnIT werd bevestigd met het plan van aanpak voor de installatie en de uitrol van het project. Tijdens de installatie nam OnnIT de afdeling Systeembeheer en de Servicedesk veel werk uit handen. De afgeleverde HP EliteBooks zijn volgens planning en volledig gebruiksklaar geleverd, inclusief VDI Images. OnnIT had ze ook al uitgerust met de asset tags voor de TOPdesk-registratie van de gemeente. Hierdoor hoefde de Servicedesk bij de overhandiging aan medewerkers alleen de face-ID te activeren en de gebruikersovereenkomst te laten tekenen. Daarna kon iedereen meteen aan de slag met de nieuwe laptops.

 

Vinger aan de pols

De meerwaarde van OnnIT blijkt verder uit de afspraken rondom de serviceovereenkomst. Formeel heeft Buren een overeenkomst met HP voor reparatie en vervanging. Dat proces is zeer professioneel ingericht. Toch houdt OnnIT een vinger aan de pols. De experts van OnnIT zijn regelmatig op locatie. Als HP Gold Partner is het kennisniveau van de OnnIT-experts zeer hoog. Bovendien hebben ze heel goede contacten bij HP. Als de gemeente een vraag heeft, reageert OnnIT altijd snel. Zo nodig schakelen ze direct met HP. Door de professionele en klantvriendelijke aanpak weten medewerkers bij de gemeente altijd meteen waar zij aan toe zijn. Zo is iedereen verzekerd van een goed werkende laptop.

 

Snelle uitrol

De ICT-afdeling van de gemeente Buren ondersteunt ook de ICT-omgevingen van diverse partnerorganisaties. Zo is er een serviceovereenkomst met de Omgevingsdienst Rivierenland. Toen daar nieuwe laptops nodig waren, viel de keuze weer op de HP EliteBook x360. In het selectieproces bleek voor deze 200 laptops de combinatie van OnnIT en HP weer de beste. Op basis van de eerdere positieve ervaringen heeft OnnIT voor dit project eveneens de levering, installatie en uitrol verzorgd. De ondersteuning ging dit keer een stap verder. Ook de daadwerkelijke uitgifte aan de medewerkers is door OnnIT verzorgd. Daardoor is deze uitrol nog sneller verlopen dan bij de gemeente Buren.

 

Positieve impuls

Door de snelle levering van voorgeconfigureerde HP EliteBooks met bijbehorende support zorgt OnnIT dat alle medewerkers van de gemeente Buren en de Omgevingsdienst Rivierenland overal veilig en locatieonafhankelijk kunnen werken. Hinkenkemper: “Hiermee hebben we weer een belangrijke stap gezet in de digitale transformatie van onze organisatie en geven we tegelijkertijd onze dienstverlening aan de burgers een positieve impuls.”