VOIP

Steeds meer wordt een IT-omgeving afgenomen vanuit de cloud. Middels infrastructuur van een derde partij wordt een werkplek naar organisaties gebracht. Dit is het cloud principe zoals beschreven op de pagina’s over software. Voor telefonie is een soort gelijke oplossing mogelijk, namelijk VOIP ook wel hosted telefonie genoemd. De telefooncentrale staat bij deze oplossing niet meer op locatie, maar wordt middels het internet gefaciliteerd.

Direct contact 

Vast mobiel integratie

Op welk nummer bent u het best bereikbaar? Een vraag die veelvuldig wordt gesteld. Veel organisaties hebben momenteel een mix van vaste- en mobiele nummers. Dit maakt het niet overzichtelijk voor degene die u probeert te bereiken. De oplossing is een Vast mobiel integratie. Vast mobiel integratie houdt in dat u met een vast telefoonnummer ook oproepen ontvangt op uw mobiele telefoon en dit vaste nummer ook kunt uitzenden wanneer u belt met de mobiele telefoon. Zo krijgt u één nummer voor alle gesprekken. U kunt zelf bepalen wie uw mobiele telefoonnummer krijgt. U krijgt niet alleen één nummer, een ander voordeel is dat u per gebruiker ook maar één abonnement af hoeft te sluiten. Deze oplossing maakt alles eenvoudiger en overzichtelijker. Eén nummer, één abonnement en één factuur. OnnIT levert deze oplossing. Interesse? Neem dan eens contact op met één van onze specialisten op het gebied van telefonie.

Efficienter werken met telefonie

Wanneer u gaat werken met VOIP of hosted telefonie kunt u nog efficiënter gaan communiceren met collega’s en klanten. Zowel Yes Telecom als Microsoft hebben hiervoor oplossingen.

Wanneer u gebruik maakt van de oplossing Yes Telecom kunt u van een applicatie gebruik maken namelijk: Yes Intouch

Met Yes Intouch kunt u zien wanneer een collega beschikbaar is en kunt u zelf kiezen op welke manier u contact zoekt. U kunt kiezen of u wilt chatten, videobellen of gewoon te bellen. Door middel van deze applicatie kunt ook eenvoudig samenwerken door uw scherm of bestanden te delen en is het mogelijk om Outlook contacten te integreren.
Microsoft heeft met Skype for Business een oplossing ontwikkeld welke geïntegreerd is met Officeapplicaties. Zo kunt u bellen vanuit het traditionele skype venster, maar ook via een mobiele telefoon. Daarnaast communiceert Skype met de andere officeapplicaties. Uw beschikbaarheid wordt via de Outlook  automatisch aangepast naar uw bezigheden.

Heeft u interesse in de mogelijkheden naar slimmer werken met telefonie, neem dan contact op een van onze specialisten.